- Bereidingstijd: 30Minuten
- Porties: Voor 4 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 350
Varkenshaas met champignonsaus
Varkenshaas is bijzonder mager en de mogelijkheden zijn enorm. De calorieën voor 100 gram varkenshaas: 100.
Vroeger werd dit gerecht vaak gegeten, totdat men dacht dat je van sausjes erg dik zou worden. Nu weten we gelukkig wel beter: als je mager vlees gebruikt kan dit best. Dit recept is snel gemaakt en is ideaal als je eens eters krijgt.
Ingrediënten
- varkenshaas - 300 gr
- vloeibare margarine - 3 el
- peper/zout - naar smaak
- (kastanje)champignons in plakjes - 250 gr
- roomboter - 25 gr
- runderbouillon - 1 blokje
- bloem - 25 gram
- ui, gesnipperd - 1 kleine
- knoflook, teentje of schepje uit een pot - 1
- melk - 100 ml
Bereiden
De saus:
Laat de roomboter smelten in een steelpan, bak de ui en de champignons. Temper het vuur. Voeg de (gezeefde) bloem toe en roer ongeveer 2 minuten. Voeg de melk in beetjes toe, blijf goed roeren. Voeg het bouillonblokje toe en de knoflook. Roer goed. Proef. Misschien wil je er nog wat peper en zout bij doen, of wat water. Als je de saus langer laat staan, wordt het wat dikker. Voor de smaak kun je ook wat jus toevoegen van de varkenshaas.
De varkenshaas:
Strooi zout en peper op de varkenshaas. Verwarm de margarine in een koekenpan. Bak de varkenshaas aan beide zijden bruin. Zet dan het vuur wat lager en laat nog ongeveer 12 minuten bakken, keer op de helft om.
Snijd de varkenshaas in plakken en leg deze op een bord. Giet de champignonsaus erover.