- Bereidingstijd: 30Minuten
- Porties: Voor 6 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 335
Tortilla
Tortilla is een aardappeltaart de luxe. Hij is vrij snel gemaakt en smaakt lekker. Maak er een lekkere salade bij. Niet alleen kinderen zijn er dol op, volwassenen vinden het ook heerlijk.
Per persoon is een punt 335 calorieën.
Ingrediënten
- aardappelen - 1 kg
- eieren, M - 8
- ui - 3
- knoflook-teentje - 1
- (olijf)olie - 2 el
- zout/peper - naar smaak
Bereiden
Schil de aardappels. Snijd ze in dunne schijfjes van een halve centimeter dik. Snijd de grotere stukken doormidden. Pel de uien en snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een pan. Laat de aardappelschijfjes ongeveer 5 minuten garen op laag vuur.
Voeg daarna de uien toe. Laat het vuur laag, roer steeds, en laat 12 minuten garen.
Doe de eieren in een grote kom, doe er zout en peper bij en klop ze los. Voeg de aardappels toe en roer.
Maak de gebruikte pan schoon. Doe er weer wat olie in en laat warm worden. Doe het aardappelmengsel in de pan en bak het 5 minuten. Draai de tortilla om met behulp van een deksel. Bak de andere kant ook 5 minuten.
Snijd de tortilla in punten.