- Bereidingstijd: 20Minuten
- Porties: Voor 2 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 360
Tonijnsalade
Tonijnsalade
Proef deze tonijnsalade eens: hij is tongstrelend. Een komkommer zonder lijst: snijd de komkommer (of een gedeelte) in de lengte in tweeën. De pitjes in het midden noemt men 'lijst'. Je kunt die eruit schrapen met een theelepel. Let op: de salade is lang niet zo lekker als je komkommer met pitjes neemt (te nat).
Ingrediënten
- tonijn op water - blikje (ong. 150 gr)
- komkommer - 1/3
- hardgekookt ei - 1
- bosuitje - 1 of 2
- yogonaise - 2 el
- yoghurt - 1 el
- peper/zout
- mosterd - 2 tl
Bereiden
Tonijnsalade
Laat de tonijn uitlekken in een zeef of vergiet. Kook een ei hard, laat koud worden. Snijd een derde af van een komkommer. Was het stuk en snijd het door de lengte. Schrap met een theelepel de pitjes eruit. Snijd de komkommer verder zo klein mogelijk. Doe de tonijn, het ei, de komkommer, het fijngesneden bosuitje, de yogonaise, de yoghurt en de mosterd in een kom. Prak alles goed en roer door elkaar. Doe er naar smaak zout en peper bij - proef af en toe even.
Tonijnsalade
Tonijnsalade zoals de Grieken deze eten: fris en zeer smakelijk. En ook nog gemakkelijk te maken. Zelfs mensen die niet van vis houden, vinden deze salade meestal wel heel lekker.
Deze salade is heerlijk met een cracker of broodje als lunch, maar ook als bijgerecht: als je een buffet maakt bijvoorbeeld. Of op een klein bordje als voorgerecht. Als ik een extra dagje moest lijnen van mezelf, nam ik deze tonijnsalade als avondeten. Ik at er dan wat yoghurt en vruchten bij, of een soepje vooraf.