- Bereidingstijd: 20Minuten
- Porties: 8
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 82
Tomatensoep
Tomatensoep
Zo simpel en toch zo lekker. En slank!
Ingrediënten
- bouillonblok - 4
- tomatenblokjes - 1 blik 400 gr
- tomatenpuree - 1 klein blikje
- rundergehakt - 150 gr
- selderij - zakje/doosje/half bosje
- koffieroom - 1 kuipje p.p. 10 ml
- zout,peper
Bereiden
Doe 2 liter water in in pan, los de bouillonblokjes erin op en breng het aan de kook.Van de selderij kun je de bladloze stengelstukjes verwijderen, alles waar blad aan zit gebruik je. Ondertussen pureer je in een hoge kom met een staafmixer de tomatenblokjes en de gewassen selderij. Voeg toe bij de soep. Laat even zachtjes koken. Meng ondertussen gehakt met peper en zout en eventueel andere kruiden, maak er kleine balletjes van. Voeg toe aan de soep en laat nog even koken.
Bij het opdienen kun je op het bord of in de kom, als je dat lekker vindt, een kuipje koffieroom toevoegen. Het maakt je soep romig en wat zachter van smaak.
Tomatensoep
Al sinds mensenheugenis maakt de mens al soep. Niet een paar honderd jaar, maar misschien wel een miljoen. Laten we maar gokken op de tijd wanneer de mens hun eten gingen verwarmen. Niet voor niets is soep al zo lang populair: het is makkelijk te maken, het smaakt altijd heerlijk, het is gezond en het vult ook nog flink. Met deze pan soep kun je een paar dagen vooruit, het is goed voor 8 kommen van 250 ml – vries porties in.
Tomatensoep was tot kort geleden de meest gegeten soep in Nederland. En dit is dan nog wel de allerlekkerste. Dit soepje is ideaal als voorgerecht. Zo kun je makkelijk afvallen: na je soep heb je nog maar weinig trek in avondeten.
Als lunch is de tomatensoep ook ideaal: een klein kopje met een boterham erbij en je kunt er de hele dag weer tegenaan.
Tijdens mijn dieet nam ik vrijwel altijd ’s avonds een (tomaten)soepje. Zo tegen de tijd dat je trek krijgt in chips, drop, kaas of iets dergelijks. Ideaal: veel minder calorieën en het vult veel beter.