- Porties: Voor 2 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 425 kcal
Tijmschotel
Deze tijmschotel is simpel om te maken. Je kunt alle groenten vers snijden maar ook een zak Italiaanse roerbakmix nemen in plaats van vers gesneden groente. Vergeet er dan niet tomaat -vers of in blik- bij te doen.
Ingrediënten
- kipdijfilet-blokjes - 200 gr
- vloeibare margarine - 20 gr
- ui - 1
- rijst - 100 gr
- paprika's - 2
- tomatenblokjes - 1 blik 400 gram
- haricots verts extra fijn- boontjes - 1 pot 340 gr
- courgette in blokjes - 1
- knoflook - teentje - of een tl. uit een potje
- peper/zout/paprikapoeder - naar smaak
- tijm gedroogd of vers - 3 tl
- bouillonblok - 1
- water - 1 mok
Bereiden
- Smelt de boter in een grote braadpan
- Bak de kipdij-filetblokjes aan
- Voeg de paprika en de ui toe, laat even doorbakken
- Voeg de rest van de ingrediënten toe - ook de rijst. Proef af en toe en voeg eventueel nog wat kruiden bij.
- Voeg een mok water toe.
- Laat de schotel in drie kwartier tot een uur gaar worden. Proef de rijst: die moet gaar zijn.
Tijmschotel
Lijnen kan ook bijzonder lekker zijn. En makkelijk. Met deze stoofschotel kun je alle kanten op, je kunt het heel eenvoudig naar je eigen smaak vormen. Je kunt ‘m alleen eten, met twee personen, maar ook met tien. Een flexibel, mager eenpansgerecht. En zo smakelijk.