- Bereidingstijd: 30Minuten
- Porties: Voor 2 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 550
Spaghetti gewoon anders
Dit lijkt gewone spaghetti bolognese, maar we gebruiken glutenvrije spaghetti. Geloof me, dat is zoveel smakelijker dan de gewone spaghetti. Deze kun je vrijwel overal kopen: Albert Heijn, Jumbo, Lidl... of gewoon online.
Glutenvrije spaghetti smaakt niet alleen beter, het vult goed en je hebt na het eten niet zo snel honger.
Kruiden kun je altijd nog naar smaak toevoegen.
Ingrediënten
- glutenvrije spaghetti - 150 gr
- mager rundergehakt - 200 gr
- gezeefde tomaten - 250 gr
- courgette in stukjes - 1
- ui in stukjes - 1
- knoflook - 1 teentje
- kookzuivel (light) - 7% vet - 25 ml
- bouillonblokje - 1
- zout/peper - naar smaak
- (olijf)olie - 1 el
Bereiden
Doe het gehakt in een kom met zout en peper naar smaak. Meng goed. Maak van de helft van het gehakt kleine balletjes. Laat de rest 'los'.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de olie in een hoge (braad)pan. Laat de olie heet worden. Leg de balletjes in de olie. Laat even bakken en roer voorzichtig. Voeg dan de rest van het gehakt toe en de stukjes ui. Laat even bakken totdat het losse gehakt rul is. Voeg de gezeefde tomaten, de knoflook en het bouillonblokje toe. Laat ongeveer 20 minuten op zacht vuur stoven. Voeg na 10 minuten de courgette en de kookzuivel toe.