- Bereidingstijd: 30Minuten
- Porties: Voor 2 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 220
Schots ei
Als je liever een zacht ei in je gehaktbal hebt, kan dat natuurlijk ook. Wees dan nog voorzichtiger met pellen!
Als je niet zo van kerrie houdt, gebruik dan bijvoorbeeld paprikapoeder of andere kruiden.
Ingrediënten
- henneneitjes (maat s) - 3
- rundergehakt - 100 gr
- kerrie - 1 tl
- mosterd - 1 tl
- zout/peper - naar smaak
- melk - 1 el
- paneermeel - 1 el
- bloem - eetlepel
Bereiden
Kook 2 kleine eitjes hard (7 minuten vanaf dat het water kookt). Laat ze schrikken in stromend koud water, laat ze dan in een kom koud water staan. Doe het gehakt, het derde eitje, kerrie, mosterd, zout/peper, de paneermeel en het scheutje melk in een kom. Heel goed mengen.
Bedek de ovenplaat met bakpapier of aluminiumfolie en verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel de eieren voorzichtig.
Deel het gehakt in tweeën. Leg dan de helft op je (schone) hand en druk plat. Leg een eitje erop en vouw het gehakt er goed omheen. Kijk goed of alles goed bedekt is. Doe hetzelfde met het tweede ei en de rest van het gehakt.
Doe een eetlepel bloem op een bord, rol voorzichtig de gehaktbal erin rond zodat alles bedekt is. Leg de gehaktballen in de oven voor 15-20 minuten.
Snijd daarna de gehaktballen voorzichtig door met een scherp mes.
Een schots ei, ook wel vogelnestje of gehaktbal kiekeboe genoemd, is ideaal voor gehaktliefhebbers die aan de lijn zijn.
Gewoon rundergehakt bevat rond de 215 kcal per 100 gram. Het meeste halfom gehakt kan zelfs 300 kcal bevatten.
Als je een echte gehakt-eter bent, is een gevulde bal ideaal tijdens het lijnen.