- Bereidingstijd: 45Minuten
- Porties: Voor 7 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 150
Rosbief
Rosbief is verrukkelijk en het is snel gemaakt. Rosbief lijkt wel duur, maar zo'n groot stuk maak je voor heel wat mensen. En als je nog wat overhoudt -wat meestal niet gebeurd- kun je het de volgende dag op brood opeten.
Rosbief is per 100 gram ongeveer 150 kcal.
Ingrediënten
- rosbief - 700 gr
- roomboter - 60 gr
- peper/zout - naar smaak
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een braadpan en smelt de boter erin. Strooi zout en peper over de rosbief en braad het aan elke kant bruin. Pak een ovenschaal en leg de rosbief erin. Steek een vleesthermometer in het midden van de rosbief. Giet het braadvocht over de rosbief heen en herhaal dat later een paar keer. Laat ongeveer een half uur staan, de kerntemperatuur behoort 45 graden te zijn. Leg aluminiumfolie op het aanrecht en wikkel de rosbief erin. Laat even rusten.
Snijd de rosbief in dunne plakken.
Lekker met bijvoorbeeld aardappelkroketjes en boontjes.