- Bereidingstijd: 20Minuten
- Porties: Voor 1 persoon
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 220
Vleesspies
Je kunt het vlees op de barbecue maken, maar ook zonder stokjes in een koekenpan. In de Airfryer kan natuurlijk ook. Wat saus erbij mag ook, het liefst ketchup. Je kan er wel een theelepeltje mayonaise doorroeren. Cocktailsaus is wel 80 kcal per 20 gram, knoflooksaus rond de 70 kcal. Erg veel! Je kunt de slankste sauzen eenvoudig zelf maken. Kijk bij de recepten hiervoor.
Ingrediënten
- kip(dij)filet/varkenshaas - 80 gr
- paprika - 1/2
- ui - 1 kleine
- zout, peper - naar smaak
- paprikapoeder - 2 tl
- olie - 2 tl
- mosterd - 2 tl
- plakjes bacon - 4 dunne
Bereiden
Roer de olie, peper, zout, paprikapoeder en mosterd door elkaar. Doe het vlees en de groenten in een kom en roer het mengsel er doorheen. Rijg het vlees, de groenten en de opgevouwen plakjes bacon om en om aan stokjes. Bak ze bruin.
Paprika vleesspies
Je hebt ineens een enorme trek in vlees, veel vlees. Dan gaan we lekkere vleesspiesen maken. Snel klaar en ook nog lekker. Dit recept maken we natuurlijk slanker: met ui en paprika ertussen. Mocht je dat niet lekker vinden, of een van de twee, dan neem je er wat anders bij. Plakken courgette, champignons of tomaat: wat je maar lekker vindt.
Je kunt kip(dij)filet, varkenshaas, hamlapjes of varkenslapjes gebruiken.
Maak er wat aardappels en sla bij, of alleen een gevulde salade.