- Bereidingstijd: 30Minuten
- Porties: 2
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 460
Paprika-rijst
Een makkelijk en snel recept, handig voor als je laat thuis bent. Het vult goed en smaakt lekker. Ook ideaal als je gasten krijgt.
Ingrediënten
- rijst - 120 gr
- kipgehakt - 150 gr
- tomatenpuree - 1 el
- rode paprika in reepjes of stukjes - 1
- ui, gesnipperd - 1
- knoflookpoeder - naar smaak
- provençaalse kruiden - naar smaak
- peper/zout - naar smaak
- vloeibare margarine of olie - 2 el
- bouillonblok - 1
- water - 1 dl
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak de ui met de paprika en het gehakt in de olie. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. Giet de rijst af en meng het met het gehakt. Roer de tomatenpuree er goed door. Kruid met het knoflookpoeder, peper/zout en de provençaalse kruiden. Voeg het water toe en laat minstens een kwartier staan. Roer af en toe.