- Bereidingstijd: 60Minuten
- Porties: Voor 6 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 96
Paddenstoelensoep
Deze paddenstoelensoep is verrukkelijk. Ideaal als voorafje tijdens het kerstdiner. En je hebt meteen genoeg voor 6 personen, of twee dagen. Of je serveert kleinere porties, dan kunnen meer personen mee-eten. Of je maakt gewoon meer.
Per persoon is deze paddenstoelensoep 96 calorieën.
Ingrediënten
- gedroogd eekhoorntjesbrood - 20 gr
- water - 750 ml
- ui, fijngehakt - 1
- (olijf)olie - 1 el
- droge witte wijn - 250 ml
- gemengde paddenstoelen - 500 gr
- zout/peper - naar smaak
- kookroom light (kookzuivel) - 100 gr
- bouillonblokje - 1
Bereiden
Doe het water in een kom en week het eekhoorntjesbrood erin voor ongeveer 20 minuten. Gooi het water niet weg.
Verhit 1 eetlepel (olijf)olie in een ruime pan, fruit de ui. Bak de gemengde paddenstoelen mee. Goed roeren. Voeg dan het eekhoorntjes brood toe en bak mee.
Blus de ui en de paddenstoelen met het weekwater en daarna de wijn. Laat zachtjes koken voor ongeveer 20 minuten.
Voeg het bouillonblokje toe - verkruimd. Roer weer goed.
Pureer de soep met een staafmixer.
Roer de kookroom erdoor en laat weer koken. Proef. Doe eventueel wat zout en peper erbij.