- Bereidingstijd: 1h 30 min
- Porties: Voor 8 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 400
Hollandse nasi goreng
Dit recept is voor 8 porties. Als je samen bent, kun je de rest mooi invriezen. De tijd voor het koken maakt nauwelijks uit.
Natuurlijk kun je de nasigroenten vers kopen en zelf snijden. Ik doe er verse prei en uien extra bij, maar dat hoeft niet.
Serveer er wat atjar tjampoer bij - groenten in zuur, een eitje of een klein schepje pindasaus.
Ingrediënten
- rijst - 300 gr
- nasi/bami groenten - 2 x 450 gr
- prei - 1
- rode uien - 3
- gele uien - 2
- taugé - 250 gr
- Kokki Djawa mix nasi goreng - 2 zakjes
- Kokki Djawa Boemboe Bali - 1 zakje
- Kokki Djawa mix rendang - 1 zakje
- Kokki Djawa Boemboe semoor - 1 zakje
- ketjap manis - 5 el
- peper/zout/knoflook - naar smaak
- kerrie - 4 el
- rode peper/sambal - naar smaak
- kipgehakt - 300 gr
- baconreepjes - blokjes - 300 gr
- nasi/bamivlees - 350 gr
- ketoembar - 4 tl
- vloeibare margarine of olie - 4 el
Bereiden
Snijd de prei en de uien klein.
Neem 2 grote pannen, een soeppan en een grote braadpan bijvoorbeeld. Bak van alles de helft in ieder van de twee pannen. Smelt de boter (olie), bak eerst al het vlees bruin. Doe rustig aan steeds meer groenten/prei/uien in de pan erbij (behalve de taugé). Goed roeren. Doe dan alle kruiden, zout/peper/ketjap in de pannen, goed roeren. Zet laag.
Zet een grote pan water op, kook de rijst zoals op de verpakking staat - meestal rond de 10 minuten. Als de rijst klaar is, laat het dan uitlekken in een vergiet/zeef. Verdeel de rijst daarna over de twee pannen met vlees/groenten. Goed roeren. Laat nog even staan zodat de smaken door de rijst opgenomen worden.
Proef een lepeltje en bedenk of er nog iets mist.
Laat goed afkoelen en verdeel in diepvrieszakken - ongeveer 350 gr. per persoon.
Een snel te maken nasi goreng; heerlijk en nog mager ook. Het is wel naar onze Nederlandse smaak gemaakt: weinig rijst en veel groenten/vlees.
Ik maak meteen nasi voor vier keer -voor 2 personen-, dan hoef je het de volgende weken alleen maar even op te bakken.
Je kunt zelf allerlei kruiden toevoegen of veranderen, maak het zoveel mogelijk naar je eigen smaak. Proef veel tijdens het koken.