- Bereidingstijd: 20Minuten
- Porties: Voor 2 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 232
Kipspies
Lekker om te eten bij sla en brood, bij een feestje, een buffet... met zo'n kipspies kun je alle kanten op. Natuurlijk kun je variëren: paprikastukjes erbij op het stokje, of ananas. Kijk maar wat je in huis hebt, en nog belangrijker: waar je trek in hebt.
Dit recept is in totaal 464 calorieën voor 2 personen. Per persoon 232.
Ingrediënten
- kipgehakt - 150 gr
- ui in plakjes - 1/2
- plakjes bacon - 6
- courgette in plakjes - 1/2
- zout/peper - naar smaak
- paprikapoeder - 1 tl
- kerriepoeder - 1 tl
- paneermeel - 1/2 el
- eventueel satéprikkers
Bereiden
Week de satéstokjes in een bakje water.
Doe het gehakt in een kom. Meng met zout, peper, paprikapoeder, kerriepoeder en paneermeel. Laat even staan.
Snijd de courgette in plakjes. Snijd een ui maar voor de helft door, pel dan voorzichtig. Dan krijg je allerlei ronde plakken. Snijd die ongeveer even groot als de courgette-plakjes. Snijd de plakjes bacon door de helft.
Maak balletjes van het gehakt, ongeveer 3 cm groot.
Rijg nu om en om de gehaktballen, ui, courgette en bacon op een stokje. Leg dan op een hete barbecue voor ongeveer 10 minuten.
Je kunt de balletjes ook los met de groenten 6-8 minuten in de airfryer doen, op 180 graden.