- Bereidingstijd: 45Minuten
Kipsalade met komkommer
Je kunt bakjes van komkommer maken, plakjes, lange repen: maak er wat kunstzinnigs van.
Lekker als voorgerechtje, bijgerecht of gewoon met wat (stok)brood.
Ingrediënten
- kip(dij)filet - 200 gr
- yogonaise - 4 el
- mosterd - 2 tl
- tomatenketchup - 1 el
- Griekse yoghurt - 4 el
- kippenbouillonblok - 1
- bosui - 3
- komkommer - 1 of 2
- zout, peper - naar smaak
Bereiden
Snijd de kipfilet zo klein mogelijk en kook de stukjes in water met het bouillonblokje. Laat het afkoelen. Was de bosui en snijd ze fijn. Doe in een kom de kip, yogonaise, mosterd, tomatenketchup, Griekse yoghurt, gesneden bosui en zout en peper naar smaak. Meng goed.
Was de komkommer. Snijd met de kaasschaaf of een dunschiller lange plakken. Je kunt er ronde bakjes van maken die je met de kipsalade vult. Je kunt de lange plakken ook door de helft snijden, en van twee kortere plakken een kruis te maken. Leg voorzichtig de kipsalade erop, pak de vier punten samen en zet ze vast met een cocktailprikker/tapasprikker. Je kunt natuurlijk ook van plakjes een rondje maken en daar de salade in scheppen.
Ik had eens twee recepten samengevoegd, en die combinatie was zó lekker, dat wil ik met je delen. Een kip-cocktail met komkommer. En ik ben geen vreselijke komkommerliefhebber, maar het was verrukkelijk.
Dit is een ideaal voorgerecht voor Kerstmis, Pasen, wanneer je eens visite hebt, of gewoon zomaar.
Je kunt de komkommer door de salade doen, maar je kunt er ook mooie bakjes van maken – zie foto.