- Bereidingstijd: 10Minuten
- Bereidingstijd: 15Minuten
- Porties: Voor de hele familie
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 44
Kervelsoep
Een supersnel, heerlijk én slank soepje. Verrukkelijk als voorgerecht, maar ook voor bij de lunch. Een kervelsoep is in Nederland niet heel erg bekend, maar iedereen lust het. Kinderen zijn er dol op.
Ingrediënten
- kervel - blikje, 180 gram
- water - 2 liter
- bouillonblok - 4
- rundergehakt - 100 gram
- koffieroom - kuipjes
Bereiden
- Zet 2 liter water op in een pan, voeg een blikje kervel toe en 4 bouillonblokjes.
- Maak gehaktballetjes, zo klein mogelijk, en voeg toe.
- Laat de soep even doorkoken.
- Schep de soep in een kom of bord en voeg een kuipje koffieroom toe (niet voor lactose-intoleranten).
Kervelsoep
Een kervelsoep is niet erg bekend in Nederland, hooguit in het zuiden van het land. Jammer, want iedereen vindt het heerlijk. Ook kinderen. En het staat supersnel op tafel. Je kunt de kervelsoep met verse kervel maken, maar ook met blikjes of met diepvries-kervel.
Als je wat te weinig kervel hebt, kun je het ook aanvullen met peterselie. De peterselie dient dan wel even met de staafmixer fijn gemaakt te worden.
Een pan van 2 liter levert in totaal 348 kcal, dat is per kom 44 kcal.
Kervelsoep-tip:
Maak voor een paar dagen soep, dan heb je altijd wat achter de hand als je hartige trek hebt.