- Bereidingstijd: 30Minuten
- Porties: Voor 2 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 200
Kebab
Ingrediënten
- mager rundergehakt - 200 gr
- kleine ui, fijngesneden - 1
- platte peterselie, fijngeknipt - naar smaak
- paprikapoeder - 1 tl
- tijm gedroogd of vers - 1 tl
- sambal - naar smaak
- zout/peper - naar smaak
Bereiden
Meng alles door het gehakt en kneed heel goed.
Verdeel het gehakt in tweeën, vouw iedere helft om een lange saté-stok heen. Maak zo mooi rond mogelijk. Als je geen stokken hebt, rol dan in een vorm als een frikadel.
Bak de kebab op een grill, in een pan of in een airfryer.
Kebab kun je van lamsvlees, kippenvlees of rundergehakt maken. Ik gebruik rundergehakt-kebab. Dit lekkere gerecht is heerlijk met bijvoorbeeld een tomatensalsa of een andere salade.
Per persoon is deze kebab 200 calorieën.