- Bereidingstijd: 2h 00 min
- Porties: Voor de hele familie
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 182
Kalkoenstoof
Deze kalkoenstoof is heerlijk als hoofdgerecht en makkelijk om te maken, zeker als je meer tafelgenoten hebt. De kalkoenstoof is per persoon 182 kcal - zonder rijst of aardappelen.
Je kunt er niet alleen rijst of aardappels bij serveren, wat fruit is ook heerlijk. Ananas bijvoorbeeld.
Ingrediënten
- Kalkoendij-vlees in stukjes - 500 gr
- vloeibare margarine - 2 el
- ui, kleingehakt - 1
- knoflook - 2 teentjes of 2 el uit een potje
- vleestomaten in stukjes - 3
- bleekselderij in stukjes - 2 stengels
- aubergine in stukjes - 1
- oregano, basilicum - naar smaak
- selderij of peterselie, fijngeknipt - klein bosje
Bereiden
- Bestrooi het kalkoenvlees met zout en peper.
- Doe de boter in een braadpan en laat het heet worden, bak daarin de kalkoen bruin.
- Voeg dan de ui, tomaten, bleekselderij, aubergine, de knoflook en de kruiden (houd alleen de selderij/peterselie apart) toe.
- Laat een uur stoven.
- Kook eventueel tussendoor wat aardappelen of rijst.
- Server de stoof met fijngeknipte selderij of peterselie.
- Als je er aardappelen of rijst bij eet: schik dat om de stoof heen of serveer apart.
Kalkoenstoof
Kalkoen is ideaal als je lijnt: het bevat maar weinig calorieën. Deze kalkoenstoof is ideaal voor een feestdag, als je met meer mensen aan tafel zit. Je kunt het eventueel serveren met wat rijst of wat aardappeltjes. Schik deze bijvoorbeeld om het kalkoengerecht heen.