- Bereidingstijd: 3h 00 min
- Porties: Voor 5 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 572
Hutspot met stoofvlees
Ingrediënten
- sukadelappen - 500 gr
- zak hutspot-groenten - 1000 gr
- bouillonblokjes - 2
- aardappelen - 750 gr
- bruin brood - 1 snee
- donker bier - 1 flesje
- ui - 1
- mosterd - 2 el
- azijn - scheutje
- laurier - 1 blaadje
- vloeibare margarine of boter - 50 gr
- peper/zout - naar smaak
Bereiden
Snijd de ui fijn. Doe de margarine of boter in een ruime braadpan en verhit. Leg het vlees erin en schroei het rondom dicht. Het vlees moet niet koken, maar bakken. Haal het vlees uit de pan, leg het even op een bord. Fruit in dezelfde pan, met wat extra boter, het ui. Doe het vlees erbij, met de laurier en zout/peper.
Giet het bier erbij, en een scheutje azijn. Besmeer de boterham met mosterd en leg deze in de pan. Laat het minstens 3 uur zachtjes stoven, tot het vlees goed mals is.
Zet ongeveer een half uur voor etenstijd de hutspot-groenten en de aardappelen op. Giet het af na ongeveer 20 minuten of doe het in een zeef/vergiet. Laat goed uitlekken.
Stamp de hutspot grof. Serveer de hutspot op de borden met een 'gat' in het midden, waar je het stoofvlees met vocht voorzichtig inschept.