- Bereidingstijd: 20Minuten
- Porties: Voor 2 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 484
Herfstschotel
Natuurlijk kun je dit recept in ieder jaargetijde eten, maar herfst is wel weer een mooi excuus. De paddestoelen horen bij de herfst. Dit is een heerlijk recept om mee af te vallen. Lekker eten terwijl je lijnt.
Je kunt nog allerlei smaakjes of kruiden toevoegen aan dit recept. Pesto is bij velen favoriet, maar ook kruiden als basilicum/oregano. Experimenteer.
Per persoon: 484 calorieën.
Ingrediënten
- kalkoendij-vlees in stukjes - 150 gr
- pasta (bijvoorbeeld spaghetti) - 150 gr
- (kastanje)champignons in stukjes of andere paddestoelen - 150 gr
- ui - 1
- geraspte kaas - 20 gr
- vloeibare margarine of boter - 2 el
- zout/peper
Bereiden
Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Pel de ui en snijd in stukjes.
Zet de pasta op en volg de aanwijzingen op de verpakking. Als de pasta kookt, giet deze in een zeef en laat even staan.
Doe de boter in een pan en laat heet worden. Voeg dan de kalkoenstukjes toe, de stukjes ui en de champignons. Voeg zout en peper toe. Steeds goed roeren.
Voeg de pasta toe, blijf een tijdje goed roeren zodat alle smaakjes in elkaar overgaan.