- Bereidingstijd: 1h 10 min
- Porties: 4
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 73 p/stuk
Hasselback met paprika
Hasselback-aardappelen zijn niet alleen leuk om te zien, maar ze zijn ook nog eens heel lekker. Alhoewel ze nogal lang in de oven moeten, heb je er verder niet veel werk aan. Je kunt ze zonder paprika maken. Doe er dan wat paprikapoeder over, of wat extra kruiden.
Aantal calorieën per aardappel: 73.
Ingrediënten
- kleine aardappelen - 8
- paprika - 1
- knoflookpoeder - 1/2 el
- zout/peper - naar smaak
- (olijf)olie - 2 el
- dille, gesneden - naar smaak
Bereiden
Snijd de paprika in dunne, kleine reepjes. Verwarm de oven -of de airfryer- op 200 graden. Leg bakpapier op de ovenplaat. Bij de airfryer hoeft dat niet. Meng de olie met de knoflookpoeder, de dille en zout en peper.
Boen de aardappels schoon of schil ze. Dep droog. Neem een scherp mes en snijd ze 3/4 verticaal in (dus niet helemaal door). Vul de uitsparingen voorzichtig met de stukjes paprika. Doe de aardappels in een kom en giet de olie eroverheen. Schep voorzichtig om, zodat de aardappels
Zet de aardappels op de bakplaat en giet voorzichtig de olie over de aardappels. Zet de aardappels op de bakplaat, met de insnijdingen naar boven, en zet deze in de oven. Bak ze 40 tot 50 minuten, tot de aardappelen gaar zijn.