- Bereidingstijd: 20Minuten
- Porties: Voor 2 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 305
Entrecote met kruidenboter
Een entrecote moet echt op een barbecue of op een grill. Een airfryer mag ook. En koop een mooi stuk vlees bij een goede slager. Je moet wel lekker eten als je aan de lijn bent. Laat het vetrandje eraan, dat kun je eventueel net voor het eten verwijderen. Bakken met het vetrandje maakt de entrecote veel malser. De paprika maakt je kruidenboter rood, dat staat ook nog leuk.
Als je samen eet, koop dan een zo dik mogelijke entrecote -van 2 à 3 ons en van minstens 3 cm dik- en snijd het stuk dan later in kleine plakken. Hoe dikker, hoe lekkerder. Lekker met groene salade en een stukje stokbrood. Het teveel kun je de volgende dag op brood eten.
Probeer het recept maar eens, het is heel snel klaar en zo lekker.
Ingrediënten
- entrecote - 200 gr
- roomboter - 40 gr
- knoflook-teentje of knoflook uit een potje - 1 teentje of 1 tl
- kruiden zoals bieslook en/of peterselie of - naar smaak
- Peper en zout - naar smaak
- Eventueel paprikapoeder - naar smaak
- olijf- of zonnebloemolie - 15 ml
- aluminiumfolie
Bereiden
Leg de roomboter een uur of vier voor het bakken uit de koelkast. Als het zacht is, voeg dan de knoflook, zout/peper, bieslook en/of peterselie en eventueel wat paprikapoeder toe. Prak en mix goed met een vork. Doe de boter in een stuk huishoudfolie en maak er een rol van. Doe de rol in de koelkast. Voor het eten haal je de rol uit de koelkast en snijd het in plakjes.
Laat de grill, barbecue of airfryer zo heet mogelijk worden. Smeer de entrecote in met olie en strooi zout en peper erop. Bak de entrecote op elke kant 2 minuten. Pak dan de entrecote in aluminiumfolie en leg het terug. Laat nog even warmen. De kerntemperatuur -prik een vleesthermometer middenin de entrecote- dient ongeveer 50 graden te zijn.