- Bereidingstijd: 2h 30 min
- Porties: Voor 2 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 700
Eendenbout
Het lijkt veel, 800 gram eendenbout, maar je houdt niet zo heel veel vlees over. Als je toch wat te veel hebt, dan kan de rest in een salade voor de volgende dag.
Dit recept is heerlijk voor een koude herfstdag of met kerst.
Je kunt natuurlijk andere groenten nemen, kijk maar wat je lekker vindt.
Ingrediënten
- eendenbout - 600 gr
- (olijf)olie - 2 el
- kippenbouillonblok - 1
- water - 200 ml
- halve tomaten - 4
- ui in grote stukken - 200 gr
- courgette in dikke plakken - 1
- zout/peper
- geplet knoflook-teentje of knoflook uit een potje - 1 of tl
Bereiden
Maak eerst de bouillon even klaar: kook het water en laat het bouillonblokje smelten. Zet even apart.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Neem een grote ovenschaal of gebruik de oven-bakplaat. Wrijf deze in met 1 el olie. Snijd de groenten en leg ze in de ovenschaal of op de bakplaat.
Bak de bouten in een braadpan om en om bruin in 1 el olie. Leg de bouten dan op de groenten. Kruid met peper en zout en knoflook.
Laat 30 minuten braden.
Na 30 minuten giet je er een beetje bouillon bij. Laat nog 1,5 uur garen en overgiet steeds met wat bouillon. Schep de groenten af en toe om