- Bereidingstijd: 45Minuten
- Porties: 8 of 16
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 193
Cake zonder gluten, zonder ei
Ik blijk, naast een glutenintolerantie, ook een ei-allergie te bezitten. Dat zou ik niet zo'n ramp vinden, maar ik wil natuurlijk wel alles kunnen maken zonder ei. Koekjes, mayonaise, cake...
De eerste poging van deze doodnormale cake was zo'n enorm succes, dat jullie mee mogen genieten. Als je een vega-cake wilt, vervang de roomboter dan door margarine.
Ik heb de cake in een bakblik in de airfryer gebakken. Dan is de cake ook nog eens snel klaar.
Je haalt 8 -niet al te hoge- plakken uit deze cake. Als je lijnt, kun je ze gerust nog eens door de helft snijden: de cake is vrij zwaar, maar vreselijk zalig.
Ingrediënten
- basterdsuiker - 100 gr
- roomboter - 100 gr
- glutenvrij zelfrijzend bakmeel - 100 gr
- Orgran Easy Egg - 10 gr
- water - 40 gr
- vanillesuiker - 1 zakje
- Peak's Xanthaangom - 1 afgestreken theelepel
Bereiden
Neem een kommetje met 40 gram water. Voeg de Orgran Easy Egg al roerende toe. Het is een gelig poeder.
Doe dan alle overige ingrediënten in een beslagkom en voeg het nep-ei toe.
Mix even goed.
Lepel het beslag in het bakblik van de airfryer of een eigen bakblik of -vorm.
Bak 30 minuten op 160 graden -bij mij was het toen klaar. Prik er met een satéprikker in, als deze droog blijft, is de cake gaar. Zo niet, bak de cake 5 à 10 minuten langer.