- Porties: 8
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 250
Bruine bonensoep
Een heerlijke kop bruine bonensoep. Deze is mager en ook nog heel bijzonder. Ik at deze al als klein meisje en vond het heerlijker dan de 'gewone' bruine bonensoep.
Deze flinke pan is goed voor 8 à 10 kommetjes. Bij 8 kommen is het per stuk slechts 250 calorieën. Als je teveel hebt, kun je het invriezen. Geniet ervan.
Ingrediënten
- Bruine bonen in pot - 2 x à 720 gr
- water - 2 l.
- runderbouillonblokjes - 4
- prei in ringetjes - 1
- ui gesnipperd - 1
- kerrie - 2 el
- tomatenpuree - 1 el
- rundergehakt - 250 gr
- zout/peper - naar smaak
- vloeibare margarine of olie - 2 el
Bereiden
Verhit de boter in een soeppan, bak hierin de prei en de ui. Voeg de kerrie en de tomatenpuree toe. Roer goed. Pureer 3/4 van de bruine bonen met een stamper, een staafmixer of een keukenmachine. Voeg het water en de gepureerde bonen toe in de soeppan. Verkruimel de bouillonblokjes en voeg toe.
Maak gehaktballetjes van het rundergehakt met zout en peper. Voeg toe aan de soep. Als de soep kookt, zet deze op een klein pitje en laat nog even 10 minuten zachten pruttelen.