- Bereidingstijd: 30Minuten
- Porties: Voor 2 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 361
Broccoli-schotel
Als ik iets saai eten vind, is het broccoli. Maar, als je er iets lekkers van maakt eet je echt iets met een heerlijk smaakje. En wie weet, eet je dan veel vaker deze hele gezonde groente.
Je kunt ook gekruide aardappeltjes nemen, of meng de aardappelen met wat knoflook. Maak er wat lekkers van.
Per persoon is dit gerecht 361 calorieën.
Ingrediënten
- broccoliroosjes - 250 gr
- aardappelschijfjes, voorgekookt - 200 gr
- baconreepjes - blokjes - 150 gr
- ui, gesnipperd - 1
- verse basilicum - wat blaadjes
- geraspte kaas - 50 gr
- vloeibare boter/margarine - 1 el
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in.
Kook de broccoli beetgaar en giet af.
Doe wat boter in een koekenpan en fruit de ui hierin, voeg de baconreepjes toe. Roer.
Doe de broccoli, de aardappeltjes, de ui en de bacon gemengd in de ovenschaal. Doe de geraspte kaas eroverheen. Doe er hier en daar basilicimblaadjes tussen.
Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven.