- Bereidingstijd: 30Minuten
- Porties: Voor 2 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 447
Bloemkool bal tomatensaus
Bloemkool is nogal saai, terwijl toch heel wat mensen het regelmatig eten. Het is natuurlijk gezond, kinderen vinden het vaak lekker en het eenvoudig te maken. Dit recept maakt bloemkool ineens: hoppa! Even heel wat anders, zo lekker! En ook nog eens goed voor de lijn.
Ingrediënten
- bloemkool - 400 gr
- aardappelen - 400 gr
- mager rundergehakt - 200 gr
- ui - 1
- pot gezeefde tomaten - ongeveer 500 ml
- oregano, basilicum - naar smaak
- eventueel knoflook - naar smaak
- peper/zout - naar smaak
- eventueel geraspte kaas - naar smaak
Bereiden
Natuurlijk kun je, als je weinig zin hebt om eten te maken, een pot pastasaus nemen. Zelf maken is in dit geval zo gebeurd.
Kook de bloemkool en de aardappelen naar smaak. Maak ondertussen de saus: hak de uien in stukjes en bak deze aan. Maak ballen van het gehakt, ongeveer twee keer zo groot als soepballetjes. Als je liever kleinere hebt, mag dat natuurlijk ook. Bak de balletjes tussen de uien. Als het redelijk bruin is, doe de gezeefde tomaten erbij. Voeg zout/peper/basilicum/oregano en eventueel knoflook toe naar smaak. Opdienen en genieten.
Kun je op deze dag nog wat calorieën hebben, strooi er dan wat geraspte kaas over.