- Bereidingstijd: 45Minuten
- Porties: Voor 2 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 560
Aardappelpannetje
Deze verrukkelijke schotel kun je met haricots verts maken of broccoli. Ikzelf vind boontjes lekkerder in deze schotel. Dit pannetje is eenvoudig te maken, vult goed en heeft maar weinig calorieën: 467.
Natuurlijk kun je een eigen draai aan dit gerecht geven. Neem doperwtjes in plaats van boontjes of broccoli. Je kunt ingrediënten toevoegen of weglaten. Probeer het gewoon.
Ingrediënten
- baconblokjes of -reepjes - 150 gr
- krielaardappeltjes - 200 gr
- broccoli of haricots verts - 400 gr
- vloeibare margarine of olie - 25 gr
- tomatenpuree - 70 gr
- water - 200 ml
- zout/peper - naar smaak
- knoflook - 1 teentje
- geraspte kaas - 25 gr
- ui, gesnipperd - 1
- rode paprika, kleingesneden - 1
Bereiden
Bak de spekblokjes met de gesnipperde ui, de krieltjes en de paprika. Roer de tomatenpuree door het water en voeg toe in de pan. Doe de boontjes erbij, de broccoli kan eventueel wat later. Laat alles zachtjes koken. Na een kwartier haal je de deksel eraf en wacht tot het vocht verdampt is. Proef en voeg eventueel peper/zout toe. Op de borden strooi je er wat geraspte kaas bij.