- Porties: Voor de hele familie
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 89
Spritsjes
Ik moet glutenvrije koekjes maken, maar dat is beslist geen straf. Probeer het ook eens, ze zijn zoveel lekkerder dan koekjes van gewoon deeg.
Maak ze zo klein mogelijk -maak er ongeveer 25 van dit deeg- dan vallen de calorieën reuze mee: 89 calorieën per koekje.
Ingrediënten
- boter - 150 gr
- witte basterdsuiker - 100 gr
- losgeklopt ei - 25 gr
- bloem - 200 gr
- zout - snufje
Bereiden
Gebruik zachte boter. Vergeten? Snijd dan met een kaasschaaf dunne plakjes boter af -150 gr- en doe ze in een beslagkom. Ik neem meestal half echte boter, half margarine.
Voeg 100 gram witte basterdsuiker toe, 200 gram Mix C (Kuchen & Kekse) van Schar of gewone bloem en een snufje zout. Klop een ei goed los in een kommetje en schep er 25 gram van af om bij het deeg te doen.
Het deeg is vrij hard, moeilijk om door een spuitzak te doen. Gebruik een stevige koekjes-spuit. Je kunt ook balletjes maken, dan platdrukken met de tanden van een vork. Heb je meteen een leuk motief in je koekje.
Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes op 180 graden in 15 tot 20 minuten.