- Bereidingstijd: 5Minuten
- Porties: Voor 1 persoon
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 170
Gebakken ei met ham
Heerlijk als je eens trek hebt in iets hartigs: een gebakken ei met ham. Vergeet de 'gewone' gekookte ham, dat is nogal saai onder je eitje. We nemen rauwe ham, Schwarzwalder Schinken (ham), Coburger ham of echte bacon, dus niet spek wat bacon genoemd wordt. Kijk op de ingrediëntenlijst, daar staat de juiste benaming. Hammen bevatten veel minder calorieën dan spek, dus daar kun je rustig eens wat van nemen.
Ik heb oregano genomen; neem kruiden die je zelf het lekkerst vindt.
Dit gerecht is voor 1 persoon: 170 calorieën.
Ingrediënten
- ei - 1
- ham of rauwe ham of bacon - 1 of 2 kleintjes
- vloeibare boter/margarine - 1 el
- oregano - naar smaak
Bereiden
Doe de vloeibare boter/margarine in de koekenpan. Bak eerst de ham (ook als je gekookte hebt) aan twee kanten heel kort.
Breek dan het ei erop. Je kunt het eigeel heel laten of kapot maken.
Strooi de oregano eroverheen.