- Bereidingstijd: 45Minuten
- Porties: Voor de hele familie
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 58
Glutenvrije kruidnoten/pepernoten
Glutenvrije pepernoten/kruidnoten -je kunt ook speculaasjes maken van het deeg- zijn veel lekkerder dan de 'gewone' kruidnoten. Ook onze visite, die niet glutenvrij eet, vindt dat. Probeer maar eens! En als je eenmaal weet hoe snel je ze kunt maken, eet je het hele jaar door pepernoten/kruidnoten.
Je kunt ze gemakkelijk goedhouden in een afgesloten pot of doos. Eet er niet teveel tegelijk! Per 4 kosten de pepernoten/kruidnoten ongeveer 58 calorieën.
Ingrediënten
- glutenvrij zelfrijzend bakmeel - 150 gr
- bruine basterdsuiker - 80 gr
- speculaaskruiden - 2 el
- roomboter - 45 gr
- margarine - 45 gr
- melk - 2 el
Bereiden
Kneed alle ingrediënten goed door elkaar in een beslagkom tot een vrij hard deeg. Zet minstens 2 uur afgedekt in de koelkast. Een nacht mag ook. Zo kan de smaak van de speculaaskruiden goed opgenomen worden in het deeg.
Bedek de bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 150 graden.
Maak kleine balletjes van het deeg, leg ze op het bakpapier. Duw op ieder balletje zachtjes met je vinger, zodat ze wat platter worden.
Bak ze 30 minuten in de oven. Haal ze er daarna meteen uit. De kruidnoten zijn dan nog zacht, maar ze worden vanzelf hard bij het afkoelen.