- Bereidingstijd: 45Minuten
- Porties: Voor 5 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 234
Goulash light
Het is weer diep-herfst, dus hoog tijd voor een stevige maaltijd. Deze goulash is een snelle variant, zodat je niet uren bezig bent. Evengoed is het verrukkelijk. Je kunt er rijst bij-eten, een pasta maar ook aardappels; wat je maar lekker vindt.
Dit is niet voor twee personen, eerder vijf. Invriezen kan. Per persoon: 234 calorieën - zonder rijst/pasta/aardappels, die dien je er nog bij te rekenen.
Ingrediënten
- procureur (schouderkarbonade) - 500 gr
- baconreepjes - blokjes - 100 gr
- vloeibare boter/margarine - 2 el
- uien - 2
- geplet knoflook-teentje of knoflook uit een potje - 2
- paprika - 2
- ketchup of tomatenpuree - 70 gr
- Paprikapoeder - 2 el
- oregano - 2 tl
- rode wijn - 50 ml
- peper/zout - naar smaak
Bereiden
Neem een grote braadpan. Smelt de boter erin. Snijd de procureur in blokjes.
Doe de ui, paprikapoeder en het knoflook in de pan en bak dit al roerend, zo'n 2-3 minuten. Voeg het vlees toe, bak het aan alle kanten bruin.
Voeg dan de tomatenpuree, de wijn, de oregano, zout en de peper toe. Roer goed.
Doe het deksel op de pan en zet op een laag pitje. Laat ongeveer een half uur stoven. Proef even.