- Bereidingstijd: 45Minuten
- Porties: 4 à 6 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 245
Stoofpeertjes light
Stoofpeertjes zijn lekker als toetje of als bijgerecht. De versie op de foto, met wijn, maken we rond Kerst, dan letten we wat minder op de calorieën. Dit recept is ietwat slanker, en toch verrukkelijk.
De stoofpeertjes kun je koud of warm eten. Per peer: ongeveer 200-245 calorieën.
Ingrediënten
- stoofperen - 1 kg
- fijne suiker - 200 gr
- citroensap - plusminus 30 ml
- vloeibare boter/margarine - 1 el
- water - 150 ml
Bereiden
Schil de peren. Snijd ze door de helft en verwijder de klokhuizen. Sprenkel meteen het citroensap erover.
Doe de boter/margarine in een pan -met dikke bodem- en bak de peren kort aan beide kanten.
Strooi de suiker eroverheen en roer. Laat de suiker karamelliseren (het verkleurt dan).
Voeg het water toe. Leg de deksel op de pan en laat 30-40 minuten stoven. Let op: de peertjes dienen zacht te zijn, niet uit elkaar te vallen.