- Bereidingstijd: 15Minuten
- Porties: Voor 2 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 341
Tartaar
Tartaar kan nogal saai vlees zijn, maar je kunt er ook iets lekkers van maken. Dit recept is nog vrij calorierijk, maar met een broodje erbij moet het kunnen. Je kunt ook alleen kaas toevoegen -dus geen yogonaise, ketchup en eigeel-. De volgende keer laat je de kaas weg en neem je yogonaise, ketchup en eigeel. Je kunt er natuurlijk ook nog andere kruiden bij doen. Probeer en maak er iets lekkers van.
Ingrediënten
- tartaar - 180 gr
- eigeel - 1
- yogonaise - 2 afgestreken tl
- ketchup - 2 afgestreken tl
- zout/peper - naar smaak
- bloem - 2 el
- kaas, belegen/oud belegen - 2 kleine blokjes a 10 gr.
- vloeibare margarine of boter - 1,5 el.
Bereiden
Meng het tartaar met het eigeel, de yogonaise, de ketchup en het zout en peper. Goed kneden.
Maak er twee platte schijven van. Vul het tartaar met de blokjes kaas. Vouw het tartaar goed om de kaas heen.
Wentel de schijven in de bloem, zorg dat het tartaar goed bedekt is.
Bak ze om en om in wat vloeibare boter.