- Bereidingstijd: 30Minuten
- Porties: 16
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 80
Gevulde eieren
Dit is het standaard recept voor gevulde eieren. Die smaken 'standaard' al lekker, maar je kunt er altijd nog wat anders mee doen. Je kunt bij het eigeel wat kerrie doen. Of je kunt het eigeel mengen met hele kleine stukjes paprika, of met kleine stukjes gerookte zalm (25 gram in totaal).
Per half ei standaardrecept: 80 calorieën.
Ingrediënten
- eieren - 8
- mosterd - 2 tl
- yogonaise - 2 el
- zout/peper - naar smaak
- bieslook, fijngeknipt - paar stengeltjes
Bereiden
Kook de eieren hard. Je kunt ze in een pan opzetten in koud water, dan moeten ze 7 minuten koken. Als ze klaar zijn, laat je de eieren schrikken. Laat daarvoor het hete water weglopen uit de pan en zet de eieren onder koud stromend water.
Pel de eieren zo voorzichtig mogelijk, zodat ze heel blijven. Snijdt ze daarna in de lengte door de helft. Haal met een eierlepeltje voorzichtig het eigeel eruit, en doe dat in een kom. Meng het eigeel met de yogonaise, mosterd, zout en peper. Meng het tot een uiterst glad geheel.
Vul een spuitzak met een redelijk ruim spuitmondje. Vul de eieren. Versier ze met fijngeknipt bieslook.