- Bereidingstijd: 45Minuten
- Porties: 16
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 64 p/stuk
Gehaktmuffins
Gehakt(muffins) uit de oven moet je eens geprobeerd hebben. Het smaakt weer anders dan een gehaktbal uit de jus of een gehaktbal uit de airfryer.
Ook in dit recept kun je gerust eens wat weglaten (nee, niet het gehakt), of wat toevoegen. Je Worchestersaus zal maar net op zijn... En je kunt ook gerust andere kruiden gebruiken. Maak er wat lekkers van.
Als je verse ingrediënten gebruikt in dit recept, kun je gerust een hoop invriezen (per stuk?).
Ingrediënten
- mager rundergehakt - 300 gr
- ui, fijngesneden - 1
- ei - 1
- paneermeel - 2 el
- mosterd - 1 el
- Worcestershiresaus - naar smaak
- ketchup - 2 el
- oregano, zout/peper - naar smaak
- knoflook-teentje of knoflook uit een potje - 1 of 1 tl
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een muffinplaat klaar en vul deze met cupcake-vormpjes.
Meng het gehakt met het ui, ei, paneermeel, ketchup, mosterd, ketchup, Worchestershire-saus, oregano en knoflook. Vul de vormpjes met het gehaktmengsel. Strijk de bovenkant een beetje glad.
Ze het muffinblik in het midden van de oven en bak de gehaktmuffins in 25-30 minuten bruin.