- Bereidingstijd: 30Minuten
- Porties: 2
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 667
Kip-kerrie
Een snel en gezond recept: kip-kerrie. Omarmd door heel Nederland. Je kunt natuurlijk de kip-kerrie nog pittiger maken met bijvoorbeeld cayennepeper of een vers rood pepertje, dit is de gewone Nederlandse versie. Serveer met rijst en ananas.
Als je nog wat over hebt, kun je het altijd invriezen of de volgende dag als lunch eten.
Ingrediënten
- kipfilet-stukjes - 300 gr
- ui in stukjes - 1
- rode paprika in stukjes - 1
- rijst - 150 gr
- kerriepoeder - 3 el
- halfvolle melk - 250 ml
- maizena - 1,5 el
- zout/peper - naar smaak
- ketjap manis - 2 el
- vloeibare margarine of olie - 1 el
- ananas, vers of in blik - halve of klein blikje
Bereiden
Zet een pan water op voor de rijst. Neem een braadpan en smelt de margarine. Doe de kipfilet, de ui, de paprika, 1 eetlepel kerriepoeder, zout/peper en ketjap manis in de pan. Roer steeds. Zet 2 minuten hoog, daarna laag. Doe de koude melk in een kom met maizena, roer goed totdat de maizena opgelost is. Voeg toe in de braadpan. Voeg de rest van de kerrie bij. Als de melk borrelt, zet het vuur laag.
Doe de rijst in het kokende water en bereid verder zoals op het pak staat. Voeg de rijst toe in de braadpan als het klaar is. Roer goed en laat nog een paar minuutjes staan. Serveer er plakjes ananas bij.