- Bereidingstijd: 60Minuten
- Porties: 4 à 5 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 368
Retro kip
Tegenwoordig eten we meer kipfilet, of een drumstick. Maak eens een hele kip, dat smaakt verrukkelijk. En het kost maar weinig tijd. Probeer maar eens. En je hebt meteen een lekker gerecht als je bezoek hebt.
Ingrediënten
- hele (mais)kip - 1
- zout/peper - naar smaak
- citroen - 1
- rozemarijn of koriander - naar smaak
- knoflookteentjes of knoflook uit pot - naar smaak
- (olijf)olie - 2 el
Bereiden
Verwarm de oven voor op 225 graden. Wrijf de kip in met zout en peper, ook aan de binnenkant. Was de citroen, snijd deze doormidden. Leg de citroen met de knoflook en de rozemarijn of koriander. Bind de poten bij elkaar. Leg de kip in een ovenschaal en giet de olie erbij. Zet de oven op 175 graden.
Na 20 minuten draai je de kip om. Giet het braadvocht over de kip heen. Na ongeveer 40 minuten is de kip klaar. Je kunt dat zien als je in de kip prikt, en er helder vocht uit komt. Ook komen de pootjes los als de kip gaar is. Proeven kan natuurlijk ook.
Per persoon eet je ongeveer 160 gram kip.