- Bereidingstijd: 10Minuten
- Porties: Voor 2 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 294
Zalmsalade of -carpaccio
Wil je dit recept als carpaccio eten, laat dan de sla, de tomaat en de kaas weg. Nee, niet de komkommer, die smaakt er juist lekker bij. Als je niet van zalm houdt, neem je dungesneden rosbief of ossenhaas.
Als sla kun je alle ingrediënten nemen. Het vult goed met een geroosterde boterham erbij.
Ingrediënten
- gerookte zalmfilet - 150 gr
- komkommer in blokjes - 1/2
- dille of bieslook fijn gesneden/geknipt - naar smaak
- (sesam)olie - 1 el
- sojasaus - 1 el
- peper - naar smaak
- rucola-sla - 40 gr
- tomaat - 1
- geschaafde kaas - 20 gr
- citroensap - 1 el
Bereiden
Leg de zalm op twee borden. Leg de blokjes komkommer erop en verdeel de dille erover. Leg de rucola-sla erover, en verdeel de tomaat over de borden. Strooi de kaas erover. Doe de olie, het citroensap en de sojasaus in een kommetje en roer goed. Giet het over de borden. Eet smakelijk.