- Bereidingstijd: 30Minuten
- Porties: Voor 4 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 140
Kippensoep Anna Maria
Een heel apart soepje, maar zo lekker. En zo slank! Kippensoep met komkommerballetjes, kipgehaktballetjes en, als je dat lekker vindt, croutons. In plaats van croutons kun je er natuurlijk ook een stukje (stok)brood bij nemen. Deze soep doet het uitstekend als voorgerecht, maar ook als tussendoortje. En als je croutons en (stok)brood erbij eet, kun je het ook als maaltijdsoep nemen. In plaats van kervelblaadjes kun je ook wat selderij of peterselie nemen. Of wat kruiden die je toevallig in huis hebt.
Als je geen zin of tijd hebt om komkommerballetjes te maken, maak dan vierkante blokjes.
Ingrediënten
- kippenbouillonblok - 3
- water - 1,5 l.
- komkommerballetjes of -blokjes - ongeveer 12
- kipgehakt - 50 gr
- croutons - ongeveer 12
- kervelblaadjes - naar smaak
- peper - naar smaak
Bereiden
Kruid 50 gram kipgehakt en maak er kleine balletjes van. Maak 1,5 liter kippenbouillon met 3 bouillonblokjes. Laat het koken. Ondertussen was je de halve komkommer en snijd deze eerst in de lengte door de helft. Schrap met een theelepel de zaadlijst eruit. Boor er bolletjes uit of snijd er blokjes van. Voeg de bolletjes of blokjes aan de soep toe, met wat kervelblaadjes en eventueel de croutons.