- Bereidingstijd: 15Minuten
- Porties: 2
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 127
Witlofsalade
Ik lust geen witlof, ook wel Brussels lof genoemd. Gekookt dan: brrr... bitter. Maar rauw is het erg lekker, en weer eens wat anders. Lekker met een gekookt eitje, wat ham of bacon en mayonaise. Het harde stronkje heb ik er helemaal uit gesneden, anders smaakt ook rauwe witlof wat bitter. Als je dat lekker vindt kun je het gewoon mee-snijden.
De witlofsalade is lekker bij gekookte of gebakken aardappelen en/of met een klein lapje vlees.
Ingrediënten
- witlof - 2 stronken
- yogonaise - 3 el
- citroensap - naar smaak
- ei, hard gekookt - 1
- baconreepjes of hamreepjes - 30 gr
- eventueel knoflook - naar smaak
- zout/peper - naar smaak
Bereiden
Kook het ei hard, en laat het een tijdje in koud water staan. Snijd de stronk van de witlof diep weg, dit is bitter. Snijd de witlof in kleine stukjes. Was het goed in een vergiet. Schud de witlof goed uit totdat het redelijk droog is. Doe de witlof in een kom en voeg de yogonaise, citroensap, bacon of ham, zout en peper en ei -in kleine stukjes- toe. Voeg eventueel een teentje knoflook toe.
Je kunt het nog versieren met wat peterselie of een ander kruid.