Eierkoekjes
Eierkoeken zijn erg lekker, gezond en je kunt ze eten als je op dieet bent. We maken dan wel kleine eierkoekjes. De rest -we maken er zes- geef je weg of vries je in.
Eierkoekjes zijn heerlijk bij de koffie of thee. Als je eens een feestje hebt, kun je ze beleggen met fruit. Aardbeien bijvoorbeeld, ananas, bessen, frambozen of bramen. Zo nodig kun je daar wat suiker op strooien.
Ingrediënten
- kristalsuiker - 50 gr
- ei - 1
- zelfrijzend bakmeel - 100 gr
- citroensap - 1/2 tl
- vanillesuiker - 1/2 zakje
Bereiden
Bedek een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een grote kom, doe de suiker met het ei erin. Met een elektrische mixer of keukenmachine meng je ruim 5 minuten, zodat het een dik beslag wordt. Doe het zelfrijzend bakmeel en de vanillesuiker in een kom en roer. Roer dit nu met de hand voorzichtig bij het beslag. Voeg het citroensap toe en roer nog even langzaam goed door.
Schep nu kleine hoopjes (ongeveer 5 cm groot) op de bakplaat. Je kunt ook werken met een spuitzak. Zet de eierkoekjes 15 minuten in de oven. Kijk af en toe even in de oven, zodat je de tijd eventueel verkort of verlengt.