- Bereidingstijd: 30Minuten
- Porties: 8 à 10
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 110
Aardappelkoeken
Dit lijkt een vrij lastig recept: het raspen van aardappelen, maar het is snel gebeurd. Binnen tien minuten of een kwartier heb je 3 enorme aardappels geraspt. Als je 10 koeken maakt, ben je hooguit een half uur bezig. Dan heb je wel een voorraadje. Dit recept is voor 8 a 10 koeken. Maak ze niet te groot, dan blijf je goed afvallen.
Als je niet van een (heel lichte) uiensmaak houdt, laat de uien dan weg.
Een aardappelkoek is per stuk 110 calorieën.
Ingrediënten
- aardappelen - 1 kg
- zout/peper - naar smaak
- bakpoeder - 1/4 tl
- eieren - 2
- knoflook - 1 teentje/klein schepje uit potje
- geraspte ui - 1 el
- bloem - 2 el
Bereiden
Schil en rasp de aardappelen, zo fijn mogelijk, doe het in een vergiet en laat uitlekken. Dep daarna met een theedoek de aardappelen nog droger. Rasp de ui en leg het bij de aardappelen om uit te lekken. Meng de bloem, zout, peper en bakpoeder in een kommetje. Doe alle ingrediënten -behalve de boter- in een kom en roer goed. Het lijkt een nattig geheel, maar dat is goed.
Doe de boter in een pan en schep met een lepel het beslag in een pan in hoopjes. Druk ze wat platter. Bak ze als pannenkoeken. Duitsers eten hier veelal appelmoes bij, maar zonder zijn ze ook heerlijk.
Aardappelen, rijst, pasta… het wordt een gewoonte. In deze blog kom je heel wat verrassende variaties tegen. Als je wat vaker even wat meer tijd stopt in het koken, leer je dat je de verrukkelijkste gerechten kunt maken. En zo lang je kleinere hoeveelheden maakt, kun je er heel goed mee lijnen.
Van deze aardappelkoeken kun je gerust heel veel maken, je kunt het makkelijk invriezen. Zo heb je altijd lekkere hapjes achter de hand.