- Bereidingstijd: 30Minuten
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 705
Zalm met cilantro pesto
Zalm met cilantro pesto.
Deze pestosaus is snel en makkelijk te maken. Koop dus geen pesto, maar maak deze echt even zelf.
Ingrediënten
- 2 zalmfilets - 300
- (olijf)olie - 1 el
- zout/peper - naar smaak
- verse koriander, gehakt - 50 gr
- knoflook - 1 teentje
- pinda's, geroosterd - 45 gr
- (olijf)olie - 40 ml
- geraspte parmezaanse kaas - 40 gr
Bereiden
Doe de gehakte koriander, de knoflook, de parmezaanse kaas en de pinda's in een kom en hak het fijn (foodprocessor of staafmixer). Voeg daarna langzaam de olie toe -40 ml- totdat een dikke saus ontstaat. Zet even apart.
Bestrijk de zalm met olie en strooi er zout en peper over. Grill of bak ze 10 tot 12 minuten op een matig vuur.
Leg de twee zalmfilets ieder op een bord en doe de saus eroverheen. Serveer met een geroosterde boterham en rauwkost.
Zalm met cilantro pesto
Cilantro is de Spaanse naam voor koriander. We maken een heerlijke pesto-saus voor op de zalm.
Vis is niet alleen gezond, maar ook nog eens heel lekker. Met deze bijzonder pesto-saus is het echt genieten.
Eet er een geroosterde boterham bij, en eventueel wat (zure) rauwkost.
De zalm met pesto bevat 705 kcal per persoon. Een boterham erbij is 77 kcal, rauwkost 5 kcal.