- Bereidingstijd: 60Minuten
- Porties: Voor 1 persoon
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 210
Kip Oriental
Kip Oriental
Deze stukjes kip moet je natuurlijk op een stokje rijgen, uitjes ertussen of er los bij. Misschien nog wat extra (zoet)zuur erbij, wat sla...
Ingrediënten
- kipfilet - 100 gr
- ketjap manis - 1 el
- knoflook-teentje of knoflook uit een potje - 1 of 1/2 tl
- citroensap - 1 tl
- gember - 1/2 tl uit een potje of gemberpoeder
- zilveruitjes - zoveel je wilt
- zout/peper - naar smaak
Bereiden
Kip Oriental
Pak een schaaltje en toe de ketjap, de knoflook, de citroensap, zout en peper en de gember erbij. Roer goed om. Snijd de kipfilet in stukjes en leg ze in de marinade. Roer goed om. Het beste is om het minstens een half uurtje in te laten trekken - in de koelkast.
Kook dan een liter water in een pan, doe de inhoud van de schaal erin. Zet het vuur uit, laat de kipfilet nog een kwartiertje in de dichte pan staan.
Rijg het daarna aan stokjes, met uitjes ertussen en geniet.
Kip Oriental
Dit is weer een verrassend zalig dieet-recept. Afvallen terwijl je lekker eet: het kan gewoon.
De Kip Oriental kun je als hoofdgerecht eten met bijvoorbeeld groenten/aardappelen/rijst, als hapje -niet teveel- of als onderdeel van je buffet.
Probeer dit slanke receptje gewoon een keer.