Pannenkoekjes
Pannenkoekjes zijn natuurlijk heerlijk met aardbeien -met eventueel wat suiker-. Je kunt ze ook bedekken met suiker of stroop.
De aardbeien kunnen op de pannenkoeken, maar je kunt ze er ook apart bij eten. Je moet natuurlijk wel wat vulling hebben. 's Winters kun je ook gerust andere vruchten gebruiken.
Je kunt (bruine)basterdsuiker gebruiken, kristalsuiker, stroop.. het maakt qua calorieën niet uit. En nee, honing of ahornsiroop zijn niet gezonder. Suiker is suiker, dat kun je hier lezen: voedingscentrum.
Ingrediënten
- haverpannenkoekenmix - 1 schudfles
- vloeibare margarine - 2 tl per pannenkoek
- suiker of stroop - 15 gr
- aardbeien - 10
Bereiden
Bak de pannenkoekjes, ongeveer 50 gr. per stuk, zoals op de verpakking beschreven staat. Doe er twee op een bord, vries de rest in als ze afgekoeld zijn. Beleg de pannenkoekjes met suiker of stroop of met aardbeien en suiker.
Pannenkoekjes
Je wilt dan wel afvallen, maar een pannenkoekje op zijn tijd is toch ook om je vingers bij af te likken. Als je even snel pannenkoeken wilt maken, koop dan mix voor (glutenvrije) haverpannenkoeken in een schudfles. Een haverpannenkoekje (50 gram) kost je 54 calorieën, Een gewoon pannenkoekje van 50 gram kost je 87 kcal. Aangezien we er twee gaan eten, scheelt dat 65 calorieën. Daar kunnen we dan mooi wat suiker van strooien, of stroop smeren.
Van zo’n schudfles kun je een aantal pannenkoeken meer bakken. Bak ze allemaal en vries de rest per 1 of 2 in. Handig voor de volgende keer als je haast hebt.