- Bereidingstijd: 2h 02 min
- Porties: Voor 2 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 630
Lasagne light
Lasagne is echt een favoriet in de Nederlandse keuken. En nu kun je deze ook eten als je afvalt. Je kunt gerust eens iets veranderen aan het recept. Misschien houd je niet van knoflook, dan laat je het weg. En misschien vind je basilicum lekkerder dan oregano. Dan wissel je om. Het kan ook beiden natuurlijk: wat je wilt.
Ingrediënten
- lasagnebladeren - 100 gr
- ui - 1 grote
- schouderham in reepjes - 200 gr
- gezeefde tomaten - blik of pakje
- knoflook - 1 teentje of een schepje uit po
- geraspte parmezaanse kaas - 25 gr
- oregano - naar smaak
- peper-zout - naar smaak
- vloeibare margarine
- courgette - 1
- buffelmozarella - 4 kleine bolletjes
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven 175 graden).
- Kook de lasagne zoals op de verpakking staat beschreven.
- Snipper de ui en de courgette en bak in de vloeibare margarine tot de ui bruin is.
- Voeg de schouderham, gezeefde tomaten, oregano en naar smaak peper en zout toe.
- Als laatste voeg je de knoflook toe.
- Doe in een ingevette ovenschaal eerst de saus, dan een plak lasagne, saus, lasagne, enz.
- Leg bovenop plakjes mozarella en daarover geraspte parmezaanse kaas.
- Laat 30 min. bakken in de oven.
Lasagne-light
Een light-lasagne is nog niet zo makkelijk om te bedenken, maar het is toch gelukt. Een normale lasagne van 400 gram heeft al snel ruim 1200 kcal – per persoon. De meeste calorieën zitten in het gehakt, de bechamelsaus, de kaas en de lasagnebladen.
Deze lasagne is rond de 630 calorieën. Je kunt er nog meer bij weglaten, en wat meer groenten erbij. Dan wordt het nog wat minder. Een gekochte lasagne – uit de supermarkt – is rond de 550 calorieën.
Kies anders eens voor Moussaka, de griekse variant. Een gekochte scheelt alleen al 150 kcal. Of een andere soort pasta, zoals spaghetti.
Toevoegen aan Favorieten