- Bereidingstijd: 3h 00 min
- Porties: Voor 5 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 210
Pittige courgettesoep
Courgettesoep kan nogal saai zijn. Deze soep is echt een opkikker, lekker pittig. Geschikt als lunch en met een broodje ook als diner. Of natuurlijk als tussendoortje.
Ingrediënten
- mergpijp - 1
- soepvlees - 100 gram
- bouillonblokjes - 4
- courgette in blokjes - 1
- ui in stukjes - 1
- water - 2,5 liter
- rundergehakt met peper/zout in balletjes - 100 gram
- geplet knoflook-teentje of knoflook uit een potje - 1
- peper - naar smaak
- kerriepoeder - 2 theelepels
- paprikapoeder - 2 theelepels
Bereiden
Doe het water, de bouillonblokjes, het soepvlees, de ui in snippers en het mergpijpje in een pan. Laat alles koken en zet laag.
Maak alvast gehaktballetjes van het gehakt met peper en zout en eventueel wat kruiden. Was de courgette, snijd deze in stukken en doe in een hoge kom. Maak fijn met een staafmixer.
Na minstens twee uur voeg je de courgette toe, de knoflook, een beetje peper, kerriepoeder en de paprikapoeder. Laat goed doorkoken. Voeg de gehaktballetjes toe en laat even koken. Zet daarna een tijdje laag. Smakelijk.